Alles over het prachtige eiland Kreta op één overzichtelijke site!

Over Kreta...
Voorpagina
Boeken over Kreta
Duiken op Kreta
Eten & drinken
Handige informatie
Huis kopen?
Kreta in cijfers
Plaatsen op Kreta
> Trouwen op Kreta
Uitgaan op Kreta
Vervoer op Kreta
Wat te zien op Kreta?
Weer & klimaat
Winkelen op Kreta
...meer Kreta

Op vakantie naar Kreta?
Accommodaties
Autoverhuurtips
Kreta vakanties
Lastminute reizen
Speciale vakanties
Vakantie aanbiedingen
Villa's
Vliegen naar Kreta

...meer vakantie op Kreta

Reiservaringen en foto's
Foto's van Kreta
Kreta reisverhalen
Kreta forum

Startpagina.nl
Kreta
Kreta-accommodaties
Kreta-vakantie

Over deze site
Cookiebeleid Site info
E-mail

Trouwen op Kreta
Kreta is voor veel paren een ideale plek om in het huwelijksbootje te treden.
Dit is natuurlijk niet zo gek als je bedenkt dat het meestal mooi weer is, dat je heel fraaie locaties hebt om foto’s te maken en natuurlijk om de unieke Kretenzer sfeer die er heerst.

Meestal zijn het bruidsparen die op latere leeftijd trouwen of al een keer getrouwd zijn geweest. Juist voor hen hoeft een ingewikkeld familiegedoe met een receptie en een knetterend feest in Nederland niet zozeer. Zij willen een huwelijksvoltrekking samen, of met hun dierbaarste familie en vrienden. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat ook jongeren die voor de eerste keer trouwen, dit niet doen op Kreta.

Heel veel mensen zien er echter tegenop om die papierrompslomp te regelen. Gelukkig stelt dit vandaag de dag niet veel meer voor. Tegenwoordig weet men bij ieder gemeentehuis in Nederland wel welke handelingen er nodig zijn om in Griekenland te trouwen..
Ook hoef je tegenwoordig niet meer angstig te zijn dat de huwelijksvoltrekking op Kreta in Nederland niet erkend wordt. Kreta is een onderdeel van de EEG, waardoor de ambtelijke molens beter op elkaar afgestemd zijn. De medewerking van de ambtelijke instanties is groot, men is er trots op als u op Kreta wilt trouwen.

Wanneer de papierwinkel is geregeld, dan kan het leuke werk beginnen. Waar gaan we trouwen, waar gaan we logeren en wie gaan ermee?
Op Kreta is een huwelijksvoltrekking in het gemeentehuis voor de Grieken zelf eigenlijk meer een administratief gebeuren, maar voor u buitenlanders maken zij er toch een “plechtige” ceremonie van.
Let wel op, u kunt op Kreta alleen maar voor de wet trouwen en/of in de Katholieke Kerk. Wanneer u Grieks-Orthodox bent, dan mag u natuurlijk in iedere Grieks-Orthodoxe kerk op Kreta trouwen. In Griekenland zijn homo huwelijken niet toegestaan.

Het trouwen in het gemeentehuis wordt meestal gedaan door een hogere ambtenaar. Dit gebeurt niet altijd in het Engels, in dit geval dient u een vertaler te hebben. Dit is eigenlijk altijd noodzakelijk, ten slotte moet u enkele (in het Grieks geschreven) documenten tekenen die u waarschijnlijk niet kunt lezen en u wilt ten slotte wel zeker zijn dat u de juiste trouwt.
Kreta is natuurlijk een fraaie plek om trouwfoto’s te maken, aan een vissershaventje, een oud binnenplaatsje etc.


Uw feest kunt u eigenlijk net zo organiseren als uzelf wilt: bijvoorbeeld in een lokale taverne. Het is natuurlijk altijd leuk om er dan Kretenzer muziek bij te hebben en als u wijs bent dan nodigt u ook een dansgroep uit. Een dansgroep geeft veel toegevoegde waarde, zeker als u met familie of vrienden bent, voorkomt u dat iedereen de hele avond aan de tafel blijft zitten.
Let op: de alcoholcontrole op Kreta is heel erg verscherpt. Dus nooit met een glaasje wijn teveel achter het stuur. Getrouwd of niet, u gaat op de bon, of erger.

Aan het eind van uw verblijf op Kreta laat u de documenten (die u hebt gekregen van de ambtenaar van de burgerlijke stand) in het provinciehuis voorzien van een apostile (een internationaal erkend geldigheidsstempel). Met deze papieren kunt u uw huwelijk laten inschrijven in het huwelijksregister in Nederland.
Het is dus allemaal niet zo moeilijk. Er zijn enkele organisatiebureaus op Kreta die uw hele huwelijksvoltrekking en alles wat daaromheen hangt, prima voor u kunnen organiseren (vanaf heel erg simpel tot super de luxe), waardoor u alleen van de leuke dingen kan genieten.

Kortom, trouwen op Kreta is meer dan een huwelijksvoltrekking alleen.

Een huwelijk op Kreta laten regelen?
Eén van de specialisten met betrekking tot het trouwen op Kreta is Crete Holidays. Deze Nederlanders, die zowel vanuit Kreta als Nederland werken, kunnen uw bruiloft op Kreta tot in de puntjes verzorgen.
>>> Ga naar de site van Crete Holidays

 

Trouwen op Kreta?
Het Grieks/Nederlandse bedrijf Crete Holidays verzorgt uw bruiloft op Kreta tot in de puntjes. Papierwinkel, speciale accommodaties, foto's, bruidsboeketten, ceremonie, trouwauto, compleet feest....alles kan door Crete Holidays geregeld worden.
>>> Meer informatie

Kreta bezienswaardigheden
Op Kreta is enorm veel te zien en te doen. Wie een reisgids over Kreta aanschaft zal overstelpt worden met het aanbod van interessante Kreta excursies en bezienswaardigheden.
De site top10bezienswaardigheden.nl heeft een top tien samengesteld van de leukste en mooiste bezienswaardigheden van Kreta.

Bekijk de uitgebreide informatie op
Kreta bezienswaardigheden top 10

[sponsor]

De reissite Landenportal geeft informatie over een groot aantal bestemmingen wereldwijd.
Bekijk de Kreta-informatie

 

[sponsor]

Kreta.startpagina.nl bestaat sinds 1999 en is sindsdien de best bezochte portal (startpagina) over Kreta.
 


Handige Kreta links

Alles over Chersonissos
Alles over Kreta
Alles over Malia
Alles over Rethymnon
beste reistijd Kreta zonvakantie
Kreta weer & klimaat
Kreta-vakantie.nl
Kreta voor beginners
Op vakantie naar Chersonissos
...meer Kreta

Op vakantie naar Kreta?

betrouwbaar & voordelig auto huren
last minute vakanties naar Kreta
zomerzon op Kreta
... meer vakanties naar Kreta

 

© Kretapagina.nl